Motorsykkelklubber

Superbike 2015

by on Apr.03, 2015, under Motorsport

Superbike er roadracing der man kjører med produksjonsmodeller. Superbike kjøres også på norske baner, og i 2014 var det Ole Bjørn Plassen som ble Norgesmester i Superbike. I 2015 satser han internasjonalt, og skal kjøre CEV European Superbike Championship. Flere team har vist interesse for ham, men han velger å satse med sitt eget team, som heter Plassen Racingteam.

En norsk mulighet til resultat?

Det blir spennende å følge Ole Bjørn Plassen i de internasjonale løpene. Om han kan konkurrere med storfavoritt Jonathan Rea og hans utrolig gode odds, gjenstår å se. Ole Bjørn Plassen vant løpet i Valencia i privatcupen, og ble lagt merke til at internasjonale lag. Han ble også på sjetteplass blant fabrikkførerne. Men det er liten tvil om at førere som Jonathan Rea utgjør sterk motstandere for Plassen.

Plassens meritter

Ole Bjørn Plassen skal etter planen kjøre alle rundene i CEV Superbike European Championship 2015. Laget har et budsjett på mer enn 1 million kroner, og en avtale med Ducati, som gjør at de får teknisk støtte, inkludert sykkeloppsett som er tilpasset hver enkelt bane, og support under løpene noen helger i sesongen. De første løpene i årets sesong kjøres den siste helgen i april. Deretter følger seks runder til, før sesongen avsluttes i midten av november. EM i Superbike er den serien der det rekrutteres flest VM-førere. Det blir spennende å følge Plassen gjennom sesongen 2015. Man kan også følge løpene på TV, eller man kan holde seg oppdatert om resultatene på Internett.Mange av løpene i Superbike EM kjøres på de samme banene som VM-rundene. Det kjøres i alt 10 løp fordelt på de sju rundene. Løpene kjøres blant annet på banene Cataluña, Portimao, Valencia, MotorLand Aragón, Jerez, Navarra og Alacete. Alle er kjente steder, og Ole Bjørn Plassen har allerede vist at han kan hevde seg i europatoppen.