Motorsykkelklubber

Motorsport i Norge

by on Apr.10, 2015, under Motorsport

Mange liker å følge med på motorsport, og noen har også lyst til å begynne med sporten selv. Det er som regel enklest å begynne med motorsykkelsport, ettersom det er rimeligere å kjøpe en motorsykkel enn en bil. Motocross er ofte den første motorsporten barn og ungdommer begynner med, ettersom det er lett å finne sykler som er tilpasset unge utøvere, og ettersom svært mange klubber tilbyr kurs og treningsbaner for motocross.

Trial – utfordringen

Trial er en av de få konkurransene der farten ikke er viktig. I trial handler det om å ha kontroll over motorsykkelen. Utøverne skal gjennom en hinderløype, og målet er å forsere hindrene uten å sette føttene i bakken. Hver gang man setter en fot i bakken, får man straffepoeng. Trial er krevende, morsomt og man får veldig god balansetrening.

Enduro – hardkjøring

Enduro er kjøring i terrenget. Den vanligste formen for enduro er rallyer i terrenget, som kjøring i skogen, på snø eller i ørkenterreng. Roadracing er den totale motsetningen, for der kjører man på baner av asfalt eller betong. Banene har som regel doserte svinger, og farten kan bli veldig høy. Roadracing deles inn i mange klasser, som MotoGP, Moto2, Moto3 og superbike.

Speedway – kjappest

Speedway er også en hastighetskonkurranse, men der kjøres det på flate baner med jorddekke eller grusdekke. Svingene er ikke doserte og motorsyklene som brukes er spesiallaget for speedway. De kan ikke brukes på veien eller til andre typer konkurransekjøring. Man kan også kjøre dragracing med motorsykkel. Da kjører man rett fram på en kort bane, og målet er å vinne dueller.