Motorsykkelklubber

Hvordan kan man bli en kjører innen motorsport?

by on Apr.05, 2015, under Motorsport

Det kreves selvsagt lang trening for å bli en profesjonell motorsportsfører, men selv de beste har vært nybegynnere en gang. Som regel begynner de beste førerne å kjøre når de er ganske små. Det finnes både motorsykler og karter som er egnet for små barn, og dette er en god inngang til motorsport. I Norge er det mange som velger å begynne med motocross eller snøskutercross, ettersom dette er idretter det er lett å komme i gang med. Mange klubber har egne kurs for nykommere. Kartkjøring for barn er også populært.

Kartsport er nøkkelen for mange

Etter hvert som man blir eldre får man kjøre større motorsykler og større karter. Kartsport er en av de beste inngangene til bilsport, og mange av de beste førerne i verden startet med kartsport. Mange av dem kjører fortsatt karter når de har fri. Karter som brukes til konkurranser må ikke forveksles med gokarter. Konkurransekartene er raske racerbiler som krever god kontroll. En annen inngang til bilsport, er rallycross. Det finnes mange lokale konkurranser i rallycross som også er åpne for amatører.

Motocross – alltid populært

Motocross er populært blant ungdommer, og det arrangeres mange konkurranser. Man begynner å konkurrere på klubbnivå, og går deretter videre til regionale og nasjonale konkurranser. Dersom man vil bli en profesjonell fører, er det som regel under konkurranser man har sjansen til å bli oppdaget av profflagene. I dag er det også mange som legger ut videoer på nettet for å finne sponsorer eller lag som er interessert i å støtte dem.